Manuskriptvurdering

Du har skrevet en bog. Tillykke!

Det er et kæmpe arbejde at skrive en bog, og du er ved at være færdig. Nu vil du gerne have nogen til at gennemlæse din bog for at finde ud af, om du er i mål. Har du plothuller, fungerer sproget og er din læser underholdt hele vejen?

Mange vil læse din bog helt gratis. Måske din mor? Eller din veninde? Jo flere der læser din bog, jo bedre er det. Så lad endelig alle læse, som har interesse i det. 

Men dem du kender – og som ikke er trænede kritikere – vil have svært ved at være neutrale læsere og give dig konstruktiv feedback – du vil ikke nødvendigvis få at vide, hvordan du kan gøre manuskriptet endnu bedre. 

Hvorfor skal du vælge en professionel manuskriptvurdering?

Når jeg læser dit manuskript er jeg følelsesmæssig neutral i forhold til dig og siger min ærlige mening. Derudover er jeg professionel kritisk og giver dig brugbar feedback, som kan gøre din tekst bedre – og det kan betyde, at det ikke kun er skulderklap fra kaffeklubben.

Mit eget virke som forfatter og min baggrund som cand. mag. og ph.d. i litteratur gør, at jeg har et dobbelt blik på teksten: Jeg kender både til at skabe tekst – og at forholde sig kritisk til tekst.  Gennem min baggrund har jeg fået en dyb viden om genre, sprog, karakterer, synsvinkler, fortælleteknikker, plotstrukturer, sprogets konstruktion mm. Jeg har et trænet øje i at se, hvordan du bruger dine virkemidler. Jeg vil give dig en vurdering af, hvor og hvordan teksten fungerer, og hvor du kan gøre den endnu bedre. 

Jeg er selvfølgelig også subjektiv læser. Jeg fortæller dig også, hvordan jeg reagerer følelsesmæssigt på det, du har skrevet. Hvor griner jeg, og hvor bliver jeg irriteret? (og hvorfor)

Jeg tilbyder manuskriptvurdering af manuskripter inden for al fag- og skønlitteratur til både børn, unge og voksne.

 

Hvad koster det? Prøv prisberegneren!

GET STARTED

0$

Tak! Du modtager estimatet med det samme i din indbake.

Bogtype

Hvilken bogtype ønsker du vurderet?

Børnebøger, ungdomsbøger, noveller mv.

Små romaner, romanstykker, novellesamlinger mv.

Romaner i fuld længde


0$

Vælg en mulighed for at fortsætte

Næste skridt

Hvor mange ord indeholder dit manuskript?

Dit manuskript indeholder [item-239_quantity] ord.


0$

Vælg en mulighed for at fortsætte

Næste skridt

Sidste skridt

Summary

Beskrivelse Information Antal Pris
Rabat
Samlet pris:

Send mig mit prisestimat!

Hvad er inkluderet i en manuskriptvurdering?

  • Gennemlæsning af hele manus med fokus på det, vi aftaler.
  • Kommentarer i dit manus.
  • Generel vurdering af hele manuskriptet i form af en grundig skriftlig tilbagemelding på dine fokuspunkter, og hvad jeg som læser og kritiker synes fungerer – og hvad der kan gøres bedre. Jeg kommer gerne med forslag til, hvad du kan gøre for at højne kvaliteten af dit manus.

Hvad er ikke inkluderet i en manuskriptvurdering?

 

  •  Korrektur. Jeg retter ikke teksten sprogligt i særlig grad. Dvs. jeg retter ikke kommaer, stavefejl, gentagelser, sætningssyntaks mm. Jeg gør dog opmærksom på, hvis de sproglige fejl forstyrrer læsningen, og hvis der er sproglige fejl, som gentager sig.
  • Redigering/ændring i teksten. Jeg kan godt komme med forslag til ændring af plot, kapitler, og scener, men en manuskriptvurdering indeholder ikke en fuld redigering af manus. Jeg flytter ikke rundt på noget i teksten. Det skal du gøre selv.
  • Jeg lader forlagene vurdere, om de vil udgive din bog. Men jeg vil gerne fortælle dig, om jeg synes, du er klar til at sende det afsted og lade det få chancen.

Det siger forfatterne...


"Janne har læst 9 af mine tekster (indtil videre). Alle teksterne er blevet bedre. Nogen har bare fået en lille justering, andre har fået skåret både hæl og tå. Janne siger sin mening, men begrunder den, så det giver mening. Hun kommer også med gode løsningsforslag til de problemer, hun spotter undervejs. Hvis du overvejer at få betalæst en tekst, kan du trygt vælge Janne. Hun er både grundig og dygtig."

Mette Walther
Forfatter

"Janne har givet mig virkelig værdifuld feedback. Både ris og ros er detaljeret og konstruktiv, og hendes kommentarer og iagttagelser har åbnet mine øjne for både mangler og muligheder i mit manuskript. Det er ikke sidste gang, jeg kommer til at bruge Janne som beta-læser."

Charlotte Haile
Forfatter

"Janne har været betalæser på min bog. Den handler om en kvinde, der bliver skilt sidst i fyrrerne efter et langt ægteskab. Om singleliv, veninder, tanker, dating, mænd og sex. Janne har været lynhurtig og yderst effektiv i sine tilbagemeldinger på mit manuskript. Kommentarerne er skarpe og virker hudløst ærlige og analyserende i forhold til, hvordan læsergrupper vil opleve bogens handling. Jeg giver Janne min allervarmeste anbefaling som betalæser."

Mette Blume
Forfatter

Skal jeg læse dit manus?

Udfyld formularen, så vender jeg tilbage til dig med en nøjagtig pris og tidspunktet for, hvornår jeg kan have dit manus læst.    All rights reserved Janne Tornvig Bak 2019